De zoektocht van een au pair naar de juiste match in Australië

De zoektocht van een au pair naar de juiste match in Australië

De voorpret begint pas echt wanneer je besluit om au pair te worden. Sinds kort woont Kim als au pair in Australië en neemt jou mee in haar zoektocht naar de juiste match.

Waarom au pair in Australië?

Dat is een vraag die menig persoon mij gesteld heeft. Wat ik me wel kan voorstellen aangezien het bijna aan de andere kant van de wereld is. Mijn reactie: “Waarom niet?”. Het is een ontzettend groot land dat vrijwel alles te bieden heeft qua klimaat, natuur, maar ook qua cultuur. Wel moet je er wat voor over hebben om al dat moois te beleven, want je vergist je snel in de afstand tussen steden. Tevens hoop ik door de cultuur in Australië dat ik terugkom als een ander mens. Iemand die relaxter is, meer leeft in het moment en geniet van de kleine dingen.

juiste match
Mijn ontastbare droom tastbaar maken

Ik wil al heel erg lang (en graag) naar Australië, maar ja, het geld, de tijd. Ik had het allemaal niet. En dan hebben we het nog niet gehad over de afstand en het wel of niet alleen gaan. Het is dus eigenlijk een behoorlijk aantal jaren ontastbaar geweest voor mij. Australië, gaaf! Maar iets wat voor mij pas gaat gebeuren als ik ‘groot’ ben, of toch niet. Ik heb in juni 2016 mijn Bachelor Communications gehaald en dat terwijl ik niet het gevoel had dat ik die titel verdiend had. Ik wist helemaal niet of ik wel iets met communicatie wilde gaan doen, maar wat wilde ik dan wel? Dus besloot ik om mijn ontastbare droom tastbaar te maken: “ik word au pair in Australië”. Toen ik het hardop had gezegd, moest er natuurlijk ook actie ondernomen worden.


Ga naar een bijeenkomst van Travel Active!

De allereerste stap is je inlezen in het hoe en wat. Wat wil ik, wat past het beste bij mij en waar wil ik heen. Nu ben je al bezig met deze stap, anders zou je mijn blog waarschijnlijk niet lezen. Dus, streep die maar van je to-do lijst af. Heerlijk gevoel, niet? Next step: ga naar een bijeenkomst van Travel Active! Hier krijg je ontzettend veel bruikbare informatie en leesvoer waar je de komende week (óf weken) op kan teren. Laat het allemaal bezinken en neem eventueel contact op met het Au Pair Team als je nog vragen hebt.


Een behoorlijk overweldigend gevoel

Als je dan besluit om het te gaan doen, wil ik allereerst tegen je zeggen: Wow! Stoer van je! Jij gaat je droom achterna en gaat meer van deze geweldige wereld zien. Chapeau! Geloof mij, dat is een behoorlijk overweldigend gevoel. En dat wordt alleen maar versterkt als je dan dé e-mails krijgt met daarin informatie, formulieren en zaken die geregeld moeten worden. Laat de voorpret maar beginnen!


Het meest belangrijkste: be yourself!

Neem je tijd om alles goed door te lezen en in te vullen. Het zou zonde zijn als het afgeraffeld wordt en je daardoor juist vertraging oploopt omdat het pakket niet compleet is. En misschien het meest belangrijkste: be yourself! Er zijn genoeg gezinnen die dezelfde normen, waarden, interesses hebben als jij. Op ieder potje past een dekseltje, en dat is in dit geval niet anders.


Gevoel van een student die haar essay inlevert

Dan is het moment aangebroken dat je alles gaat inleveren. Ik voelde me stiekem weer een beetje student die haar essay moest inleveren in de hoop dat ik er een mooi cijfer voor terug kreeg. Een beetje spanning is gezond, maar maak je er niet te druk over. Het toelatingsgesprek met een van de mensen van Travel Active is voorbij voordat je er erg in hebt. Vergelijk het met een leuk gesprek over je aankomend avontuur en wat je allemaal wil gaan doen. Geniet!

au pair
Luister naar je onderbuikgevoel voor de juiste match

Drie weken na mijn gesprek werd ik geaccepteerd en stond mijn profiel online bij de partnerorganisatie. Het kan zijn dat je zoveel matches krijgt dat je door de bomen het bos niet meer kan zien, maar het is ook mogelijk dat je er maar enkele krijgt. Nu kan ik je in beide gevallen één ding aanraden: luister naar je onderbuikgevoel. Ik heb van alle matches zelf een selectie gemaakt, want een matched family betekent nog niet de juiste match. Van de 17 matches heb ik zelf contact opgenomen met 3 gezinnen, waarvan er maar 1 reageerde. Ik kreeg van 2 andere gezinnen zelf een e-mail. Uiteindelijk draaide het dus om 2 gezinnen; de ene had contact opgenomen met mij door middel van een enthousiaste e-mail, de andere had kort en formeel gereageerd op mijn uitgebreide, persoonlijke e-mail. Stiekem had ik op dat moment al een kleine voorkeur!

werken als au pair in het buitenland
Je hebt leuke en moeizame gesprekken

Ik raad je aan om niet met al te veel gezinnen tegelijk contact te zoeken, omdat je na een tijdje niet meer weet wie waarbij hoort en wanneer je de gesprekken moet plannen. Als je de mogelijkheid is er, probeer altijd te Skypen met twee aparte gezinnen zodat je kunt vergelijken en écht op je gevoel af kan gaan. Bij mij was het ene gesprek heel leuk, en ik voelde me heel snel op mijn gemak. Terwijl het andere gesprek moeizaam verliep. Het was chaotisch en we hadden ons beide niet bepaald goed voorbereid (tada, nog een tip!). Waar ik meteen de klik voelde bij het eerste gezin, was dat bij het tweede gezin een twijfelgeval. De ene had heel veel leuke extra’s, maar bij de andere had ik toch een beter gevoel.

au pair in Australië
De keuze voor het gastgezin

Zoals jullie waarschijnlijk al kunnen raden, heb ik gekozen voor de juiste match, namelijk het eerste gezin. Ik ben op mijn gevoel afgegaan en heb gekozen voor de klik met het gezin in plaats van de eigen badkamer, het zwembad en het hogere zakgeld. Uiteindelijk ga je voor de kinderen helemaal naar de andere kant van de wereld, en niet voor een eigen badkamer!

werken in het buitenland

Wil jij net als Kim opzoek naar de juiste match voor jouw avontuur als au pair in Australië? Neem dan snel een kijkje bij het au pair in Australië programma!

Plaats ook een reactie!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.